Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Χρήσιμο Ντοσιέ

Τα παιδιά πολλές φορές όταν έφευγαν από τον χώρο μας, ξεχνούσαν κάποιες φορές την ζωγραφιά τους ή κάποια φωτοτυπία. Έτσι σκέφτηκα να φτιάξουμε έναν ντοσιέ για να τις συγκεντρώνουν εκεί μέσα.

Πήρα χαρτόνια οντουλέ σε διάφορα χρώματα για να διαλέξουν τα παιδιά το χρώμα που τους αρέσει (υπάρχει στο  εμπόριο μπλοκ Α4 με 10 διαφορετικά χρώματα), σκράτς( έχει στα είδη ραπτικής), κόλλα και ψαλίδι. Αφαιρέσαμε από το Α4 λίγα εκατοστά από πάνω και το κόψαμε. Το υπόλοιπο το διπλώσαμε σε τρία μέρη από τα οποία το ένα λίγο πιο μικρό. Το κομμάτι που είχαμε αφαιρέσει το χωρίσαμε στα δύο και το κάναμε φυσαρμόνικα. Τα κολλήσαμε στις πλαϊνές πλευρές του Α4 και τέλος για κούμπωμα, κόλλησα το σκρατς στο μεγάλο κομμάτι από μέσα και στο μικρό από έξω πάνω πάνω.

Τέλος, στο σημείο που είναι το κούμπωμα το διακόσμησα με ένα χάρτινο λουλούδι που έκανα ή θα μπορούσαμε να κάνουμε καρδιά ή ότι άλλο μας αρέσει σαν σχέδιο. Για ακόμη πιο εντυπωσιακή κατασκευή διακοσμείτε και με χάντρες, πούλιες ή γυαλιστερές πέτρες.Τελικά βγήκε πιο ωραίο απ’ ότι περίμενα και πρακτικό!!!

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστώ Ματίνα για τα καλά σου λόγια, πιστεύω στην αλληλοβοήθεια και εκτιμώ και το δικό σου κόπο!Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ!