Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Η Έξυπνη Φώκια

Σε ένα από τα μαθήματα μας, έκανα αφιέρωμα στα ζώα που είναι προς εξαφάνιση. Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξουμε κάτι που να το διακοσμήσουν τα παιδιά στο δωμάτιο τους. Με αυτόν τον τρόπο ήθελα κάθε φορά που θα το κοιτάζανε να θυμόντουσαν τα μηνύματα που θα τους πέρναγα για την κακοποίηση των ζώων. Όλα τα παιδιά ενθουσιάζονται όταν πάνε στο τσίρκο, έτσι λοιπόν διάλεξα την φώκια που την θεωρώ πολύ όμορφο ζωάκι.
Χρειάστηκα γκρι χαρτόνι, κίτρινο, κόκκινο και πράσινο, σπάγκο χρωματιστό, κινούμενα ματάκια και κόλλα. Έβγαλα πατρόν της φώκιας πάνω σε ριζόχαρτο γιατί όταν το βγάζεις φωτοτυπία πάνω στο γκρι χαρτόνι, μπορείς να το βγάλεις μπρός-πίσω. Τα ενώνεις και κολλάς τα ματάκια. Κόβεις έναν κύκλο από κάθε χρώμα χαρτονιού(κόκκινο, πράσινο, κίτρινο). Τον έναν κύκλο τον αφήνεις κανονικά και τους άλλους δύο τους διπλώνεις στην μέση. Κολλάς τον έναν από την μία πλευρά του σταθερού κύκλου και τον άλλον από την άλλη,(έτσι μοιάζει σαν μπάλα).
Στην συνέχεια το κολλάς στην μύτη της φώκιας. Ανοίγεις μια μικρή τρύπα πάνω στην μπάλα και περνάς τον σπάγκο για να μπορείς να το κρεμάσεις.

Όταν περιστρέφεται είναι πολύ χαριτωμένο!!!

Το πατρόν της χειροτεχνίας είναι:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ!