Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

28η Οκτωβρίου (Μακέτα)

Ένας νέος τρόπος εργασίας για να εισάγουμε στα παιδιά την συνεργασία & το ομαδικό πνεύμα είναι να επιλέγουμε ένα θέμα και να δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό. Θέματα που αφορούν την παράδοση, τα έθιμα, τις εορτές, τις εποχές κ.λ.π.
Καλούνται τα παιδιά να δημιουργήσουν ένα συγκεκριμένο έργο όλα μαζί, για την τελική συμπλήρωση μιας μακέτας (ομοιώματος) που θα έχει να κάνει το θέμα.
Θα πρέπει να έχουμε ήδη ετοιμάσει το υλικό (χαρτόνι μακέτας, αντικείμενα, πατρόν, μαρκαδόρους, κόλλες κ.λ.π), ώστε να καθοδηγήσουμε τα παιδιά, κατά την διάρκεια του μαθήματος, στην σωστή τοποθέτηση  των υλικών.

ΥΛΙΚΑ:
Χαρτόνι χρώματος γαλάζιο 1m × 0,70cm, χαρτόνι Α4 χρώματος γκρι, χαρτόνι Α4 χρώματος μπεζ, χαρτόνι Α4 χρώματος κίτρινο, χαρτόνι Α4 χρώματος λευκό, ριζόχαρτο, λευκός μαρκαδόρος, πατρόν για παιδάκια, πατρόν για σημαίες, πατρόν για δέντρα, πατρόν για ήλιο, πατρόν για σπίτια, σημαιάκια ελληνικά (διακοσμητικά για ποτά), μαρκαδόρους – κόλλα στικ - ψαλίδι.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Φτιάχνουμε τα πατρόν πάνω στο ριζόχαρτο και στην συνέχεια πάνω στα χαρτόνια. Τα παιδάκια πάνω στο μπεζ και στην συνέχεια χρωματίζουμε και κόβουμε. Ετοιμάζουμε τον ήλιο, τις σημαίες και τα δέντρα. Τα χρωματίζουμε και τα κόβουμε. Φτιάχνουμε τα σπίτια με τον κόσμο και τέλος τα συγκεντρώνουμε. Πάνω στο γαλάζιο χαρτόνι βάζουμε κάπου στην μέση και με απόσταση τα σπίτια με τον κόσμο και από κει βάζουμε τα όρια του δρόμου και του ουρανού. Κάτω από τον ήλιο σχεδιάζω σκοινί για γιρλάντα.

Η δουλειά των παιδιών:
Τοποθετούμε το γαλάζιο χαρτόνι σε σταθερή επιφάνεια σαν βάση της μακέτας. Τα παιδιά βάζουν την φαντασία τους και με τις οδηγίες μας είναι γύρω από την μακέτα και κολλάνε μέχρι το τελικό αποτέλεσμα. Βάζουν τα παιδιά σαν να κάνουν παρέλαση, κολλάνε τα κοντάρια και τις σημαίες, τον ήλιο και τα δέντρα ανάμεσα στα σπίτια. Τέλος, κολλάνε τα σημαιάκια (αφαιρούν τα ξυλάκια) με απόσταση για να φτιάξουν την γιρλάντα.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα σας!! Πρώτα απ'όλα θα ήθελα να σας συγχαρώ για την τόσο όμορφη σελίδα που έχετε δημιουργήσει.. Μας βοηθάτε πάρα πολύ! Εύχομαι να σας έχει ο θεός πάντα καλά και να συνεχίσετε να μας δίνετε ιδέες..
    Μήπως θα ήταν εύκολο να μου στείλετε το πατρόν με τα παιδάκια που κάνουν παρέλαση?
    το εμαιλ μου είναι: vividy7@gmail.com
    Σας ευχαριστώ πολύ!
    Ευδοξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ!