Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Χριστουγεννιάτικο Έλατο (Μακέτα)

Ένας νέος τρόπος εργασίας για να εισάγουμε στα παιδιά την συνεργασία & το ομαδικό πνεύμα είναι να επιλέγουμε ένα θέμα και να δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό. Θέματα που αφορούν την παράδοση, τα έθιμα, τις εορτές, τις εποχές κ.λ.π.
Καλούνται τα παιδιά να δημιουργήσουν ένα συγκεκριμένο έργο όλα μαζί, για την τελική συμπλήρωση μιας μακέτας (ομοιώματος) που θα έχει να κάνει το θέμα.
Θα πρέπει να έχουμε ήδη ετοιμάσει το υλικό (χαρτόνι μακέτας, αντικείμενα, πατρόν, μαρκαδόρους, κόλλες κ.λ.π), ώστε να καθοδηγήσουμε τα παιδιά, κατά την διάρκεια του μαθήματος, στην σωστή τοποθέτηση  των υλικών.

ΥΛΙΚΑ:
Χαρτόνι χρώματος μαύρο 1m × 0,70cm, χαρτόνι χρώματος πράσινο 0,70cm × 0,50cm, πατρόν για έλατο, πατρόν για δώρα, πατρόν για γιρλάντα, πατρόν για μπαστουνάκια, αυτοκόλλητοι χρωματιστοί κύκλοι, αυτοκόλλητα χρυσά αστεράκια, ριζόχαρτο, μαύρο μολύβι , μαρκαδόρος χρώματος λευκό, μαρκαδόρος χρώματος μαύρο, κόλλα  στικ – κόλλα ρευστή – ψαλίδι.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Φτιάχνουμε τα πατρόν πάνω στο ριζόχαρτο και στην συνέχεια πάνω στο πράσινο χαρτόνι (μεγέθυνση). Το κολλάμε πάνω στο μαύρο χαρτόνι σαν βάση. Κόβουμε τους χρωματιστούς κύκλους και τα αστεράκια για να τα μοιράσουμε αργότερα στα παιδιά. Φτιάχνουμε και τα δώρα. Χρωματίζουμε τις γιρλάντες και τα μπαστουνάκια. Με τον άσπρο μαρκαδόρο σημαδεύω που θα κολλήσουν τα παιδιά τα αστεράκια πάνω στο μαύρο χαρτόνι και με τον μαύρο μαρκαδόρο που θα κολλήσουν τους χρωματιστούς κύκλους μέσα στο δέντρο.

Η δουλειά των παιδιών
Τοποθετούμε το μαύρο χαρτόνι σε σταθερή επιφάνεια σαν βάση της μακέτας. Τα παιδιά βάζουν την φαντασία τους και με τις οδηγίες μας είναι γύρω από την μακέτα και κολλάνε μέχρι το τελικό αποτέλεσμα. Βάζουν πρώτα τις γιρλάντες πάνω στο δέντρο και μετά κολλάνε τα μπαστουνάκια. Κολλάνε τους χρωματιστούς κύκλους σαν να είναι χριστουγεννιάτικες μπάλες και μετά βάζουν τα δώρα κάτω από το δέντρο. Τέλος, κολλάνε τα αστεράκια γύρω από το δέντρο.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ!