Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Η Κυρά - Πεντηκοστή

Ελπίζω να θυμάστε το μάθημα που είχα αφιερώσει σε μια όμορφη κυρία, την Κυρά - Σαρακοστή! Την είχα φτιάξει με παραδοσιακό τρόπο, δηλ. από πανί.

Γυρνώντας λοιπόν από τις διακοπές τους, τα παιδιά θα έχουν μια νέα έκπληξη… την κούκλα της Κυρά – Πεντηκοστής. Την έφτιαξα για να τους διηγηθώ, με όσο ποιο όμορφο τρόπο μπορώ, ένα παραμύθι.Θέλω να καταλάβουν τις διαφορές αυτών των δύο μεγάλων γιορτών.

Η Κυρά – Πεντηκοστή, έχει φτιαχτεί κατά τον ίδιο τρόπο, μόνο που την έβαψα κόκκινη λόγω της μεγάλης γιορτής που διανύουμε. Στην αγκαλιά της κρατάει ανεμώνες (για την Άνοιξη), κόκκινο αυγό (για το Πάσχα) και το κερί της Ανάστασης.


Πριν από καιρό είχα αγοράσει ένα υπέροχο παραμύθι που λέγετε:

«Η κυρά Σαρακοστή και η αδερφή της»


Είναι του Κωνσταντίνου Γανωτή και περνάει όμορφα μηνύματα στα παιδιά. Περιγράφει το σπίτι της αλλά και της αδελφής της, της Κυρά – Πεντηκοστής:

«Άμποτε λοιπόν παιδιά μου κι εμείς να μπούμε στο φιλόξενο σπίτι της κυρά Σαρακοστής με εμπιστοσύνη ότι αυτή η ευλογημένη κι από δικά της θα μας φιλέψει αλλά και στης αδελφής της, της κυρά Πεντηκοστής θα μας περάσει, για να γιορτάζομε στους αιώνες των αιώνων…»


Γιατί να μην ακούσουμε και εμείς, οι μεγάλοι, το παραμύθι;

3 σχόλια:

Σας ευχαριστώ!