Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ανοιξιάτικα Αυγά

Αυτή την περίοδο, η Ελλάδα μας έχει γεμίσει με διάφορα χρώματα και αρώματα, όπως το μωβ της πασχαλιάς, το κόκκινο της παπαρούνας, το κίτρινο της μαργαρίτας και το ροζ της αμυγδαλιάς. Ομορφιές που δυστυχώς τα παιδιά της πόλης δεν μπορούν να τις απολαύσουν. Γι’ αυτό προσπαθώ μέσα από τις περιγραφές μου, τα παραμύθια μου και τις κατασκευές μου, κάποιες φορές να τα φέρω πιο κοντά σε αυτές τις εικόνες.
ΥΛΙΚΑ
Πράσινο χαρτί γκοφρέ.
Διάφορα χρώματα από αφρώδης υλικό.
Ρολό από χαρτί υγείας.
Μεταξωτά φύλλα.
Πλαστική πασχαλίτσα.
Αυγό κεράκι.
Ψαλίδι.
Κόλα.







ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σχεδιάζουμε σε χαρτί δύο μαργαρίτες, την μία μικρότερη από την άλλη. Στο κέντρο σχηματίζουμε έναν κύκλο στην διάμετρο του ρολού υγείας. Τις ξεπατικώνουμε πάνω στο αφρώδες υλικό και τις κόβουμε.
Ντύνουμε το ρολό υγείας με το πράσινο γκοφρέ. Περνάμε από επάνω πρώτα την μεγάλη μαργαρίτα και στην συνέχεια την μικρότερη (σε διαφορετικά χρώματα). Τοποθετούμε τον φιόγκο στο κέντρο του κοτσανιού και στις πλευρές του τα φύλλα.
Τέλος, για να καλύψουμε την τρύπα του ρολού, κολλάμε το κερί αυγό. Μην ξεχάσετε να βάλετε την πασχαλίτσα σε κάποιο πέταλο.



Την ιδέα πήρα από: ΜΑΡΙΝΑ ΖΑΧΑΡΙΑ

2 σχόλια:

  1. Είναι τόσο ωραίες οί δημιουργίες σας καί μού προκαλούν τόσο ενδιαφέρον,πού θά αρχίσω, θεωρώ,νά..... ασχολούμαι κι εγώ μέ αυτές,διατρέχοντας τόν κίνδυνο νά ##κατηγορηθώ!!## διά ##παλιπαιδισμόν##!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ ομορφες οι κατασκευες σου!!!Οπως και η προηγουμενη αναρτηση ...αυτη με την πασχαλιτσα...τελεια ιδεα.!!!
    Να σαι καλα και να εχεις ενα ομορφο ΣΚ.φιλιαΧ2

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ!