Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Τα παιδιά όλου του κόσμου

Στο μάθημα του Σαββάτου θα μιλήσουμε στα παιδιά για ένα πολύ μεγάλο θέμα, για τα παδιά που υπάρχουν σε όλον τον κόσμο.
Θα τα βάλουμε να γνωρίσουν την υδρόγειο σφαίρα και να κατανοήσουν ότι αποτελεί αναπαράσταση της γης. Θα γνωρίσουν μέσα από κατάλληλο υλικό, τη ζωή των παιδιών σε διάφορα μέρη του κόσμου, να καταλάβουν ότι παρόλο που είναι διαφορετικά στην εμφάνιση και δεν μιλούν την ίδια γλώσσα είναι ίδια. Θα τα βάλουμε να ζητήσουν πληροφορίες από αλλοδαπά παιδιά που είναι μαζί μας για τον τρόπο ζωής στην πατρίδα τους. 
Θα ακούσουν από ηχητικό υλικό, ανθρώπους να μιλούν σε άλλη γλώσσα, συνειδητοποιώντας ότι τα παιδιά όλου του κόσμου είναι ίδια, παρόλο που δεν μιλούν την ίδια γλώσσα.
Θα αναφερθούμε στα παιδιά των φαναριών και θα τους μιλήσουμε για τους κινδύνους που διατρέχουν από κακούς ανθρώπους. Θα δούμε σημαίες διαφόρων κρατών και θα αντιστοιχήσουμε εικόνες παιδιών διαφορετικών φυλών.
Θα μιλήσουμε για σκηνές από τη ζωή και από τα έθιμα άλλων λαών, θα ακούσουμε τραγούδια άλλων χωρών και θα ζητήσουμε απο παιδιά που είναι αλλόγλωσσα και είναι κοντά μας, να μας τραγουδήσουν ένα τραγούδι στην γλώσσα τους.
Τέλος για κατασκευή θα φτιάξουμε ένα παιδάκι εσκιμώο. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι χρωματιστά χαρτόνια, πλαστικά πιατάκια και βαμβάκι.




 Πηγή:Fan-tastic 14
                                                        

                                                                                 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ!