Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Καλοκαιρινό Μοτίβο

Με τις χαρτοπετσέτες μπορούμε να κάνουμε μια τεχνική που ονομάζεται ντεκουπάζ. Μπορούμε μ' αυτές να διακοσμήσουμε πάσης φύσεως αντικείμενα και με το κατάλληλο βερνίκι, εφαρμόζουνε άψογα πάνω σε ύφασμα, πορσελάνη, κεριά και έπιπλα.
Κόβουμε το μοτίβο, αφαιρούμε με προσοχή τα περιττά φύλλα της χαρτοπετσέτας και αφού απλώσουμε το βερνίκι στην επιφάνεια που θέλουμε, την κολλάμε. Στην σύνέχεια περνάμε απο πάνω, δεύτερο χέρι βερνίκι και τέλος φιξάρουμε την στεγνή επιφάνεια με βερνίκι ντεκουπάζ.
Διαλέξτε ένα καλοκαιρινό σχέδιο και κάντε το να μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής με το εξής κόλπο:
Κολλήστε πάνω σ' ένα κομμάτι ξύλο όλο το φύλλο της χαρτοπετσέτας με την παραπάνω τεχνική και με ακρυλικά χρώματα αφου πρώτα έχει στεγνώσει το βερνίκι περάστε διάφορα σημεία του θέματος. Στο δικό μου, έχω περάσει την επιφάνεια της θάλασσας με γαλάζιο και μπλε σκούρο και αφού στέγνωσε, με σκληρό πινέλο πέρασα ελάχιστη ποσότητα λευκού στα εξογκώματα της πάστας.
Τους πασσάλους τους πέρασα με ξανθό χρώμα, στην συνέχεια με ανοιχτό καφέ τους χρωμάτησα κάθετα και τέλος πέρασα μια στρώση πατίνας στο χρώμα της σκουριάς. 
Το αποτέλεσμα νομίζω οτι βγήκε όμορφο.
Υπομονή! θα σας δείξω στην συνέχεια και άλλα τρικ... 



2 σχόλια:

  1. Δημιουργία/σύνθεση κομματιών τής ψυχής καί στό βάθος αριστερά τής εικόνας,προβάλλει ένας κατάλευκος γλάρος,νά απολαμβάνει τό αιθέριο γαλάζιο τού ουρανού,μέ πέταγμα νωχελικό!!!
    Απλά!!!
    Μία ακόμη υπέροχη δημιουργία,διά χειρός + ψυχής, Ματίνας,!!!!!

    Χρόνια Πολλά στήν Δημιουργό άλλα καί σέ όλους τούς Αναγνώστες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟ ΜΑΤΙΝΑ!!!!!!!!!
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΡΙΚ!!!!!!!!
    ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ!