Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Ημερολόγιο Μαρτίου

Μέσα στο μήνα του Μαρτίου υπάρχουν πολλά και σημαντικά γεγονότα που θα πρέπει να επισημάνουμε στα παιδιά. Το ημερολόγιο είναι μια όμορφη κατασκευή που μπορεί να τα υπενθυμίζει στα παιδιά... και γιατί όχι και στους γονείς τους;!

ΥΛΙΚΑ:
Φύλλα Α4 από φελλό.
Φωτοτυπία ημερολογίου μηνός Μαρτίου (μπορούμε να το φτιάξουμε στο  P.C.)
Χάρτινα πετσετάκια σε παραλληλόγραμμο σχέδιο.
Εικόνες από γεγονότα του Μαρτίου.
Μαρκαδόρους.
Γαντζάκι για κάδρα (προαιρετικά).
Κόλλα.






ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πάνω στο ένα φύλλο κολλάμε το ημερολόγιο.
Καλό είναι να το έχουμε φωτοτυπήσει σε χαρτονάκι Α4 λευκό ή μπεζ, για να είναι πιο ανθεκτικό.

Περνάμε με κόλλα ρευστή γύρω γύρω το ημερολόγιο και κολλάμε το χάρτινο πετσετάκι (αφού πρώτα του έχουμε κόψει το εσωτερικό μέρος.

Στις τέσσερις γωνίες κολλάμε τις εικόνες. Την ώρα της κατασκευής, σε κάθε εικόνα που είναι να κολλήσουμε κάνουμε μια εισαγωγή στα παιδιά.

Για την κυρά Σαρακοστή, για το ότι ο Μάρτιος είναι ο πρώτος μήνας της Άνοιξης και έρχονται τα χελιδόνια, για την καθαρά Δευτέρα και το έθιμο του χαρταετού(ζωγραφίζουμε την ουρά), όπως και για την διπλή μας γιορτή του Ευαγγελισμού & της 25ης Μαρτίου.

Από την πίσω μεριά στο κέντρο, τοποθετούμε το γαντζάκι.
Μπορούμε να το αφήσουμε και σκέτο και  τα παιδιά να το πιάσουν με πινέζες πάνω σε πίνακα υπενθυμίσεων ή στο ψυγείο τους με μαγνητάκια.

1 σχόλιο:

  1. Υπέροχη ιδέα. Θα ήθελα να μου επιτρέπεις να τη χρησιμοποιήσω για να φτιάξουμε κάτι με παιδιά από ένα ίδρυμα όπου εθελοντικά κάνω δημιουργική απασχόληση με διάφορες τεχνικές. Σκεφτόμουν να κάνω ημερολόγιο για κάθε μήνα και η ιδέα σου μου φαίνεται καταπληκτική. Μπράβο σου. Μαριέτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ!