Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Όμορφα Φαντασματάκια (Απόκριες)

Φτιάχνοντας αυτή την κατασκευή, προσπαθούμε όσο μπορούμε πιο διακριτικά να πλησιάσουμε το πνεύμα των αποκριών. Πιο πολύ την φτιάξαμε για να διακοσμήσουμε την είσοδο του σπιτιού μας ή μια γωνιά του δωματίου μας.

Τα υλικά είναι πολύ απλά και η κατασκευή εύκολη. Χρειαζόμαστε μπαλάκια από φελιζόλ, καλαμάκια, λευκό ύφασμα, λαστιχάκια, μαύρο μαρκαδόρο, λευκή κορδέλα. Κόβουμε ένα κομμάτι από το λευκό ύφασμά σχεδόν τριπλάσιο από την περίμετρο του φελιζόλ. Αυτό γιατί θέλουμε να κάνει από κάτω φουστίτσα. Καρφώνουμε το καλαμάκι στο φελιζόλ. Τυλίγουμε όσο πιο σφιχτά μπορούμε το ύφασμα γύρω από το μπαλάκι και το στερεώνουμε με ένα λαστιχάκι. Με τον μαρκαδόρο φτιάχνουμε ματάκια και στόμα όπως στην φωτογραφία. Για να καλύψουμε το λαστιχάκι, με την κορδέλα φτιάχνουμε στο λαιμό του έναν φιόγκο.

Το φαντασματάκι μας είναι έτοιμο. Μπορούμε να φτιάξουμε όσα θέλουμε και να τα καρφώσουμε πάνω σε μια κίτρινη κολοκύθα… Εγώ βρήκα από άλλη κατασκευή μία βάση και τα κόλλησα. Συμπλήρωσα στην  διακόσμηση, σερπαντίνα και φρου-φρου.


Το αποτέλεσμα ενθουσίασε τα παιδιά και κάθε άλλο παρά τρομάξανε!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ!