Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Το ρολόι και η ώρα.

Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσω στα παιδιά για την ώρα και το ρολόι. Νομίζω ότι είναι σε μια ηλικία που πρέπει να έχουν μια πρώτη επαφή με το θέμα. Θα τους εξηγήσω τι είναι τι ρολόι, πως χωρίζεται η ώρα, τι είδη ρολογιών έχουμε, πότε αλλάζει η ώρα και γιατί, και τέλος τι είναι οι δείκτες και τι δείχνει ο κάθε ένας.
Πάνω σε μπεζ χαρτόνι θα τυπώσω το πατρόν από το λουλούδι ρολόι και τα παιδιά θα το χρωματίσουν. Στην συνέχεια θα το πλαστικοποιήσω και θα περάσω διπλόκαρφο στους δείκτες (φύλλα). 


Το πατρόν:


Μία άλλη κατασκευή που έφτιαξα ήταν το ρολόι για το χέρι.
Έκοψα μια λουρίδα χαρτόνι οντουλέ που να εφαρμόζει στο χεράκι τους (λουρί ρολογιού). Στην συνέχεια πάνω σε χαρτόνι έκοψα έναν κύκλο που σχεδίασα με χρυσό μαρκαδόρο τις ώρες και σε μαύρο χαρτόνι, έναν κύκλο μεγαλύτερο. Κολλάω τον έναν πάνω στον άλλον και όλο μαζί στην μέση του λουριού. Τέλος για να μπορούν να το κουμπώνουν, έβαλα σκρατς στις άκρες του. (Το χρώμα είναι επιλογή σας).



Μια άλλη έξυπνη ιδέα για να βοηθήσουμε τα παιδιά να μάθουν την ώρα, είναι να πάρουμε ένα απλό ρολόι και να κόψουμε πέταλα. Φτιάχνουμε γύρω του ένα λουλούδι και με τα πέταλα βοηθούνται στο να μπορέσουν τα παιδιά να διαβάσουν όσα γράφουν οι δείκτες. 


Καλή Επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ!