Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ο Κρίνος της Παναγίας

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου είναι μία από τις πιο σημαντικές εορτές της Χριστανοσύνης! Ο Θεός επιλέγει την Μαρία να γίνει η "σκάλα" που θα ενώσει τον ουρανό με τη γη! Να γεννήσει τον Υιό του και Σωτήρα του κόσμου.

Πολλά πράγματα σημαίνει το όνομα «Μαρία». Φως, ελπίδα, μύρο, αλλά και Κυρία. Θαύμα το όνομα της, θαύμα η γέννηση της, όπως και η ζωή της. Με θαύμα και ο Θεός άνοιξε τον δρόμο για τον ερχομό του Ιησού Χριστού στον κόσμο.

Ο λαός για να της δείξει την ευλάβεια του, της έχει προσδώσει ονόματα, με τις ωραιότερες λέξεις και τα πιο όμορφα επίθετα. Παναγία, Παντάνασσα, Γλυκοφιλούσα, Αειπάρθενο, Βασίλισσα των Ουρανών, Κεχαριτωμένη, Ελεούσα, Δέσποινα, Θεοτόκος και πολλά άλλα.

Χιλιάδες εκκλησίες είναι χτισμένες στο όνομα της. Εκατοντάδες εικόνες της είναι θαυματουργές. Δεκάδες τα μοναστήρια και τα προσκυνήματα της που συγκεντρώνουν τους πιστούς.

ΥΛΙΚΑ
Λευκό χαρτόνι.
Πράσινο γκοφρέ χαρτί.
Μεταξωτά φύλλα.
Κίτρινο σύρμα πίπας.
Καλαμάκι του καφέ (κατά προτίμηση, κίτρινο  ή πράσινο).
Πράσινη κορδέλα.
Κόλλα.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού κόψουμε το χαρτόνι Α4 σε τέσσερα  κομμάτια, παίρνουμε το ¼ και το φτιάχνουμε χωνάκι. Στο σημείο της ένωσης το κολλάμε.
Περνάμε το σύρμα της πίπας μέσα στο καλαμάκι για να είναι πιο σταθερό και αφήνουμε τόσο, όσο χρειάζεται για να ξεχωρίζει ο μίσχος. Το περνάμε ανάμεσα από το χωνάκι. Για να είναι πιο σταθερό το συρράπτουμε.
Το υπόλοιπο καλαμάκι το τυλίγουμε με μια λουρίδα πράσινο γκοφρέ χαρτί. Ότι περισσέψει,  το κόβουμε. 
Δεξιά και αριστερά από το κοτσάνι, κολλάμε τα φύλλα.
Τέλος, διακοσμούμε με φιόγκο τον κρίνο μας.

Την ιδέα πήρα από: (http://www.andriashome.com/)

1 σχόλιο:

Σας ευχαριστώ!